Fedett kocsi beálló

Napjainkban egyre inkább növekszik a gépjárművek száma, ezzel együtt a garázsok száma is. Minden ember számára az a legkényelmesebb megoldás, ha a garázs a házhoz tartozik. Amennyiben ez nem megoldható, cégünk segít, hogy gépkocsijának megfelelő garázst biztosítson. A családi ház tulajdonosai előnyben vannak, hiszen egy fedett gépkocsi beálló bármikor kiépíthető a kertben.

Cégünk ingyenes helyszíni felmérést biztosít!

Az alábbi űrlap kitöltésével, előjegyzi magát az INGYENES személyes felmérésre!. Kollégánk a lehető leghamarabb felveszi Önnel a kapcsolatot és személyesen válaszol minden kérdésére!
Név (*)
Please type your full name.
E-mail (*)
Invalid email address.
Város
Invalid Input
Telefonszám (*)
Invalid Input
Mi iránt érdeklődik? Ha a munka összetettebb, nyugodtan jelöljön több rublikát!
Mikorra gondolta a felmérést? (*)
Please select a date when we should contact you.
Mikorra gondolta a kivitelezést? (*)
Please select a date when we should contact you.
  
Ha 48 órán belül nem vesszük fel Önnel a kapcsolatot, kérem jelezze a +36 20 318 44 98 vagy + 36 30 542 13 48 -es telefonszámon! Megértését köszönjük!

Az idei évtől kezdve a törvényrendelet szerint a fedett kocsi beálló építését csak be kell jelenteni, építési engedély azonban nem szükséges hozzá. A kocsi beállónál figyelembe kell venni a helyi adottságokat. Területe minimum 2,5-3x5-6m legyen, ugyanis így már elfér egy középkategóriás jármű. A kocsi beállót általában egy épülethez csatolják, de önálló építményként is megépíthetik.

Az általunk kínált gépkocsi beállók típusai:

  • Könnyen kiépíthető a gépkocsi beálló, ha az épület mellett nagyobb terület áll a kivitelező rendelkezésére, ugyanis így bőségesen elfér a tartószerkezet. A tartóoszlopokat alulról betonba ágyazott oszloptalp rögzíti. Az épület falára rögzített gerendára csatlakozik a szarufa egyik vége, a másik pedig ferde beeresztéssel az oszlopokat összekötő gerendára helyezkedik. Két-két csapkötésű könyökfa erősíti a gerendákat minden oszlopnál. A héjazat elkészítése többféle módon történhet. Általában bitumenes zsindelyt, műanyag tetőfedő hullámlemezt és polikarbonát lapot használnak. Zsindelylemez alkalmazásánál a szarufák tetejére deszkafedést készítenek, amely a zsindely fogadószerkezete. Közvetlenül a szarufára kerül a burkolás, valamint mindenképp el kell helyezni a szegőket is, ugyanis ez segíti az esővíz elvezetését. Stílusát tekintve igen eltérőek. Igény esetén a szarufákat is beburkoljuk, amely lambéria fedéssel kivitelezhető. Alkalmazásánál figyelni kell a megfelelő felületkezelésre.
  • Gondmentesen és egyszerűen kiépíthető a gépkocsi beálló, ha az épülethez nagy kert tartozik. Nemcsak gépkocsi beállóként szolgálhat, hanem összejövetelek, kerti partik helyszíne lehet. Nagy kert esetén stabil, önálló faszerkezetet építünk. A tetőfedésre cserépfedést alkalmazunk, de lehet ez zsindely, polikarbonát vagy más eltérő anyag is. Itt is figyelni kell a megfelelő vízelvezetésre.
  • Igény esetén, előre gyártható elemekből is kiépíthető a gépkocsi beálló.  Garantált védelmet biztosít a járművek számára, szinte teljes értékű garázsként funkcionál. Ebben az esetben a beton alapot előre elkészítjük, majd két nap alatt a gépkocsi beálló elkészíthető.
  • Komolyabb szakmai tudást igényel, ha a garázst családi házak emeleti terasza alatt kell kiépíteni. Ehhez építészmérnökre van szükség. Padozatár hézagosra kell hagyni a teraszt, hogy a csapadék eltávozhasson és a tartószerkezetre rögzített bordáslemez burkolat vezesse el a csatornába. Mindezt úgy kell kiépíteni, hogy a tartóváz illeszkedjen az épület küllemébe és ne veszítsen a szilárdságából.

Referenciáinkból: