Cserepezés-tetőcserépfedés

A cserépfedés a pikkelyszerű tetőfedések csoportjába tartozik. Több mint 2ezer éve alkalmazzák. Ennek jellegzetessége, hogy a pikkelyszerű elemek egymás mellé és egymásra illeszkednek, ezzel alkotva egy zárt, plasztikus kinézetű rendszert. Népszerűségét a változatos alak-, forma- és színválasztéknak köszönheti. A sok cserépfajtának köszönhetően igen változatos fedésmódok hozhatók létre. Sokféle tetőforma fedésére használható: sík, kúpos, lapos tető. Közepes- és meredek hajlásszögű tetőknél egyaránt alkalmazható.

A cserépfedés előnyei:

 • tartós tetőfedést biztosít
 • fagyálló
 • nem korrodál
 • nem korhad
 • nem gyúlékony
 • a hibás elemek könnyen cserélhetők
 • esztétikus
 • sok kiegészítő eleme van

Cégünk ingyenes helyszíni felmérést biztosít!

Az alábbi űrlap kitöltésével, előjegyzi magát az INGYENES személyes felmérésre!. Kollégánk a lehető leghamarabb felveszi Önnel a kapcsolatot és személyesen válaszol minden kérdésére!
Név (*)
Please type your full name.
E-mail (*)
Invalid email address.
Város
Invalid Input
Telefonszám (*)
Invalid Input
Mi iránt érdeklődik? Ha a munka összetettebb, nyugodtan jelöljön több rublikát!
Mikorra gondolta a felmérést? (*)
Please select a date when we should contact you.
Mikorra gondolta a kivitelezést? (*)
Please select a date when we should contact you.
  
Ha 48 órán belül nem vesszük fel Önnel a kapcsolatot, kérem jelezze a +36 20 318 44 98 vagy + 36 30 542 13 48 -es telefonszámon! Megértését köszönjük!

Égetett agyag anyagú cserépfedések

A magastetők talán leggyakoribbnak mondható tetőfedési anyagai az égetett anyag termékek. A különböző típusú tetőcserepek anyagaiban csak minimális az eltérés. Eltérés a formai kialakításukban és a méretükben található. A különböző tetőcserepekből különféle tetőfedések készíthetők. Bár a különböző tetőcserepekből készíthető tetőfedések eltérnek, de néhány alapelv valamennyi típusra megegyezik. Ezek a következők:

 • 45°-os tetőlejtésig a cserepeket nem kötelező rögzíteni, de amennyiben a tető hajlásszöge nagyobb, az egyes cserepeket szegzéssel, vagy lágyhuzal kötéssel rögzíteni kell
 • minden égetett agyagcserép típust normál, vagy sűrített lécezésre szárazon kell elhelyezni
 • a cserepezést mindig alulról kell kezdeni az eresz felől és a cserepeket soronként, oldalra haladva kell elhelyezni
 • az egymás felett lévő sorok átfedése – cseréptípustól függően – 5-10cm
 • az időjárási hatások elleni védelem érdekében, minden cseréptípus rögzíthető viharkapoccsal is

Beton anyagú fedések

A köznyelvben egyszerűen beton cserepeknek nevezett tetőfedő anyagokat már a rómaiak korában is ismerték, de főként a II. Világháború idején használták előszeretettel, de napjainkban reneszánszukat élik. Anyagukat tekintve osztályozott és mosott kvarchomok, valamint cement nagynyomáson összepréselve. Formájuk és kivitelezési elvük hasonló az égetett kerámia cserepekéhez. Óriási eltérés van az egységnyi felületre jutó súlyt illetően. A beton tetőcserepek súlya jóval nagyobb, így már a tetőszerkezet készítésénél gondolni kell a túlsúlyra. A biztonságos teherbírás érdekében 10-15%-al több faanyag felhasználása ajánlott. A beton anyagú tetőfedések hazánkban nagy választékban kaphatók. A különböző gyártók, különböző forma és színválasztékkal áll a tetőfedést készítők rendelkezésére. Gyors terjedése nagy valószínűséggel a sokrétű fedési feladatmegoldásnak, az égetett agyagcserepekhez képest kis vízfelvételnek és a nagy forma- és színválasztéknak köszönhető. Alkalmasak igényes és reprezentatív tetőfedések készítésére.

Referenciáinkból: